Російські металургійні компанії знижують виробництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські металургійні компанії знижують виробництво

396
Найбільші російські металургійні компанії знижують виробництво та обсяги інвестицій, щоб зберегти кошти для рефінансування боргів у період глобального дефіциту ліквідності.
Так, Євраз, частка в капіталі якого належить мільярдерові Роману Абрамовичу, повідомив, що збирається знизити виробництво в Росії на 25%. Таким чином, Євраз приєднався до Северстали і Магнітогорського меткомбінату, які в жовтні скоротили виробництво на 25-30% і на 15%, відповідно.
Загальний настрій висловив фінансовий директор Мечела Станіслав Площенко, що заявив на конференції UBS, що "в умовах мінливої ринкової ситуації переможцем буде той, хто зможе контролювати витрати і тримати їх нижче середньоринкового рівня".
Фіндиректор Северстали Сергій Кузнєцов сказав на конференції, що найбільший у Росії виробник сталі істотно знизить капзатрати в IV кварталі 2008 року й у цілому в 2009 році, а також відкладе на майбутнє угоди злиттів і поглинань. За його словами, попит на сталь у Росії знижується, а складських запасів досить для забезпечення 4-5 місяців попиту.
Мечел, якому необхідно погасити або рефінансувати $1,5 млрд. бридж-кредит на початку II кварталу 2009 року, також істотно знижує п'ятирічну інвестпрограму, що раніше розраховувалася на $5,5 мільярда.
Вплив кризи відчувається на всьому виробничому ланцюжку: Челябінський цинковий завод, що поставляє цинк сталевому сектору, заявив у четвер про зниження плану виробництва на 2009 рік до 150 тис. тонн. Компанія ТМК, найбільший у Росії виробник труб, в 2009 році може знизити програму капітальних витрат у п'ять разів до $150 млн.
Через падіння виробництва Росія також, швидше за все, знизить експорт сталі за підсумками року. Голова Глобалтранса, оператора залізничних перевезень, Сергій Мальцев заявив, що Росія може знизити експорт металів на 50-60% у листопаді в порівнянні із цим місяцем.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас