МВФ набридло бути пожежною службою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ набридло бути пожежною службою

1766
Міжнародний валютний фонд запропонує на зустрічі лідерів "Великої двадцятки", що відбудеться у Вашингтоні 15 листопада, нову стратегію регулювання світової економіки.
Як передає "Рейтер", про це заявив в інтерв`ю французькому виданню Le Monde глава МВФ Домінік Стросс-Кан.
Стросс-Кан також повідомив, що він більше стурбований спадом світової економіки і його наслідками в соціальному секторі, ніж волатильністю на фондових ринках, яка, на його думку, скоро припиниться завдяки колективним заходам фінансових регуляторів Європи і США.
За словами глави МВФ, він хотів би, щоб у фонді бачили не лише "пожежну службу", що приходить на допомогу країнам, які потерпають від лиха, але й "каменяря", який допомагає відбудовувати світову економіку.
"Роль МВФ у координації глобальної економіки має бути знову підтверджена", - сказав Стросс-Кан.
"Для цього я запропоную на зустрічі 15 листопада новий план управління або "стратегію регулювання глобальної економіки", яка грунтуватиметься на п`яти принципах", - повідомив він Le Monde.
Зокрема буде запропоновано новий тип кредитування з метою забезпечити короткими грошима деякі країни, що мають проблеми з ліквідністю, а також збільшення фонду МВФ, коштів якого, за словами Стросс-Канa, буде недостатньо для задоволення вимог у середньостроковій перспективі.
Серед інших принципів - розуміння того, як один за іншим у ряді країн виникли економічні "міхури", нагляд за новою регуляторною політикою у фінансовому секторі, а також розробка нової, більш простішої та ефективної "архітектури" глобальної економіки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас