Борис Тимонькін - проти Олександра Сугоняко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борис Тимонькін - проти Олександра Сугоняко

2608
Голова правління Укрсоцбанку Борис Тимонькін вирішив розколоти Асоціацію українських банків. Він пішов війною на президента АУБ Олександра Сугоняко.
"Тимонькін подав заяву на вихід Укрсоцбанку зі складу учасників АУБ. Більше того, він підбиває інші банки з іноземним капіталом зробити те ж саме", - відзначив заступник голови одного з найбільших банків з іноземним капіталом. Очевидно, питання поставлене ребром - або Сугоняко, або ми".
Детально причина конфлікту невідома. Відомо, що президент АУБ висловив резонансні речі від свого імені на розширеному засіданні правління і ради Нацбанку і комерційних банків. Зокрема, недавно Сугоняко визнавав, що постанова №319 стала, скоріше, превентивним заходом, а не екстреним порятунком банківської системи в кризовій ситуації. Тоді як найбільші банкіри, яких торкнулися інформаційні атаки, - серед них і Укрсоцбанк, намагаються створити видимість величезних проблем, які змусили НБУ піти на екстраординарний крок.
Очевидно, самостійність президента АУБ не влаштувала пана Тимонькіна. "Сугоняко бере на себе роль, що йому не властива. Він - найнятий нами менеджер, що повинен лобіювати наші інтереси. А він намагається зіграти роль альтернативного Національного банку. Так не буде!" - підкреслив недавно керівник Укрсоцбанку.
Піар-менеджер керівника одного з найбільших банків з іноземним капіталом відзначила, що прохання Тимонькіна не буде сильним стимулом для інших банкірів, щоб виходити зі складу АУБ - наймогутнішого лобістського органа. "У кожного своя голова. Тим більше, що Сугоняко довгі роки дуже добре виконує свої функції", - відзначила вона.
Сам президент АУБ, схоже, готовий потиснути руку Тимонькіну. "Якщо чесно, у мене конфлікту з ним не було і немає. Я ніколи не виходив за межі своєї власної компетенції президента асоціації і її стратегій, які полягають у тому, щоб ми захищали системні інтереси банків. Можливо, було якесь непорозуміння, неточне висловлювання з моїх вуст тієї проблеми, яку висвітлював тоді на розширеній нараді правління і ради Нацбанку", - підкреслив учора президент АУБ.
За його словами, у нього відбулася розмова з Тимонькіним уже після розширеної наради. Імовірно, розмова закінчилася нічим, тому що Сугоняко непевно припустив, що між ним і керівником Укрсоцбанку немає принципових стратегічних розбіжностей в оцінці подій. "Не думаю, що цей конфлікт має серйозне коріння. Я вважаю, що його вже немає. Запитайте в Тимонькіна, чи згодний він з моїм висновком", - запропонував Сугоняко. Однак Тимонькін учора виявився недоступний для коментарів.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас