ФРС може і далі знижувати облікову ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС може і далі знижувати облікову ставку

Валюта
697
Голова Федеральної резервної системи США Бен Бернанке заявив, що він готовий дати згоду на подальше скорочення облікової ставки до свого найнижчого рівня, оскільки раніше вжиті заходи не в змозі зупинити економічний спад, що поглиблюється, повідомляє Bloomberg.
Напередодні, як і пророкували аналітики, ФРС скоротив ставку на 50 базисних пунктів до 1%, хоча і цей захід може "залишити ризики в економіці".
"Можливо те, що ми побачимо - це інше скорочення на 50 базисних пунктів у грудні, за умови якщо перспективи економіки залишаться поганими'', - вважає провідний економіст Decision Economics Аллен Сінай.
На думку членів урядового Комітету з відкритих ринків, зниження облікових ставок у світі повинно сприяти поліпшенню ситуації на кредитних ринках. Вони впевнені, що уповільнення економічного зростання в інших країнах негативно відіб’ється на доходах від американського експорту, які утримують США від більш різкого падіння.
"Все це показує глобальну природу поточної ситуації і глобальну скоординовану відповідь, що найкраще задовольняє протидії сьогоднішній і завтрашній кризам", - міркує головний стратег ринку облігацій в Miller Tabak & Co. LLC Тоні Кресцензі.
Ще одна спроба підсилити вплив долара на ринках, що розвиваються, - учорашня позика у розмірі $120 млрд. Бразилії, Мексиці, Південній Кореї і Сінгапуру, які одержать по $30 млрд. кожна по своп-лінії. Необмежені угоди по свопах ФРС має з ЄЦБ і Банком Англії. Очікується, що останні також знизять облікові ставки в наступному місяці.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас