Тимошенко доручила скасувати надбавки на газ для підприємств ГМК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко доручила скасувати надбавки на газ для підприємств ГМК

318
Підприємства гірничо-металургійного комплексу зможуть отримувати газ за ціною імпорту і з урахуванням витрат на його транспортування, але без додаткових надбавок. Підготувати відповідне рішення уряду прем'єр Юлія Тимошенко доручила Мінпаливенерго, Мінекономіки і "Нафтогазу України" за підсумками наради щодо ситуації в ГМК 23 жовтня. Поки цільова надбавка на газ для галузі скасована тільки до січня 2009 р.
Згідно з текстом доручення, Мінекономіки, Мінпромполітики і Фонд держмайна повинні відпрацювати питання перенесення термінів виконання інвестиційних зобов'язань за договором купівлі-продажу ВАТ "Криворіжсталь" на період подолання кризових явищ. Мінфін, ДПАУ і Держказначейство повинні підготувати рішення про термінове відшкодування ПДВ металургам у разі продажу отриманої валютної виручки.
Мінпромполітики і Мінвуглепром повинні вирішити питання розподілу залишків коксівного вугілля, на складах вугледобувних підприємств з обов'язковою оплатою коштів коксохімічними підприємствами в жовтні. Мінпромполітики, Мінекономіки і Мінфіну необхідно визначити пріоритети розвитку галузі, під які держава привертатиме "значні кредитні ресурси" за рахунок іноземних позик з мінімальною платою за користування ними через заздалегідь певні комерційні банки. Міністерства також отримали завдання підготувати пропозиції з розширення внутрішнього попиту металопродукції.
Пропонується розширити на коксохімічні підприємства дію постанови від 14 жовтня 2008 р. №925, яке, зокрема, скасовує надбавку до ціни на газ на жовтень-грудень і вводить обмеження на підвищення залізничних тарифів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас