ПР не бачить підстав для звільнення Стельмаха — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР не бачить підстав для звільнення Стельмаха

Казна та Політика
840
Фракція Партії регіонів у Верховній Раді не бачить підстав для висловлення парламентом недовіри голові Національного банку Володимиру Стельмаху. Про це журналістам сказав перший заступник голови фракції ПР Олександр Єфремов.
"Виходячи з інформації, що дав нам керівник Національного банку, у нас немає підстав на сьогоднішній день приймати таке рішення", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи планує ПР підтримувати проект постанови про висловення недовіри Стельмаху у випадку його внесення в Раду.
Депутат пояснив, що на недавній нараді лідерів парламентських фракцій із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко та Стельмахом позиція голови НБУ трохи розходилася з позицією уряду.
На його думку, Стельмах більш реально оцінював ситуацію у фінансовій системі в порівнянні із прем'єром.
"Розрахунки показують, що нам сьогодні не треба нагнітати обстановку, не треба розпалювати пристрасті", - сказав він.
Єфремов підкреслив, що у випадку проведення розумної фінансової політики держава може вийти з економічної кризи з мінімальними витратами.
Як повідомляло агентство, Секретаріат Президента стурбований ознаками неефективної і непрозорої політики Національного банку на міжбанківському валютному ринку.
Національний банк має намір без обмежень продавати долари на міжбанку по 6,05 UAH/USD і купувати по 5,95 UAH/USD у четвер. 29 жовтня курс гривні на міжбанківському валютному ринку після зниження у вівторок у середу знизився на 20 коп. до 5,70 UAH/USD.
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко ініціює звіт НБУ у Верховній Раді щодо ситуації з курсом гривні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас