Профспілки України проти відстрочки підвищення мінімальної зарплати як антикризового заходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілки України проти відстрочки підвищення мінімальної зарплати як антикризового заходу

Казна та Політика
464
Федерація профспілок України (ФПУ) звернулася до народних депутатів із проханням не підтримувати президентський законопроект про мінімізацію впливу світової фінансової кризи, оскільки документ містить норму про відстрочку до 2011 року встановлення розміру мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму.
"Законопроект містить антисоціальну норму, направлену проти людини праці. Мова йде про відстрочку до 1 січня 2011 року встановлення розміру мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб", - відзначається в документі, поширеному в четвер у парламенті.
Автори звернення нагадали, що президент та уряд обіцяли вже з 1 січня 2009 року встановити мінімальну заробітну плату на рівні прожиткового мінімуму.
"Тепер пропонується обіцяного чекати ще два роки", - відзначається в зверненні.
На думку авторів документа, вирішувати існуючі економічні проблеми за рахунок робітників "неприпустимо і ганебно". У ФПУ впевнені, що вихід із кризи - "це не привід грабувати трудящих".
У документі також підкреслюється, що заморожування рівня зарплати приведе до масового порушення конституційних прав більше 14 млн українців, які працюють.
Крім того, ФПУ наполягає на встановленні з 1 січня 2009 року мінімальної зарплати на рівні прожиткового мінімуму, як передбачалося в рамках проекту держбюджету на наступний рік.
Станом на жовтень 2008 року прожитковий мінімум в Україні становить 626 грн, рівень мінімальної зарплати - 545 грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас