Єврокомісія виділить автовиробникам низькопроцентні кредити на загальну суму в 40 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія виділить автовиробникам низькопроцентні кредити на загальну суму в 40 млрд євро

507
Автобудівники ЄС отримають бажане: Єврокомісія підтримала озвучену ними ідею виділити галузі низькопроцентні кредити на загальну суму в 40 млрд євро, передає Euronews. Ці гроші повинні допомогти автокомпаніям підготуватися до посилення екологічних нормативів в ЄС, а також відреагувати на зниження купівельного попиту.
Про механізм і умови кредитування автобудівників розповів комісар ЄС з питань промисловості Гюнтер Ферхойген: "Отже, мова йде про сумарний кредит в 40 млрд євро, який поступить у розпорядженні виробників. Кошти призначаються на те, щоб освоїти ефективніше енергоспоживання, а також розробити і запровадити у виробництво екологічно безпечні моделі. Кредит надається на пільгових умовах завдяки підключенню фінансових механізмів Європейського інвестиційного банку."
Європейські автобудівники заговорили про необхідність залучення позикових коштів після того, як ЄС обнародував жорсткий план по зниженню забруднюючих викидів в атмосферу на посткіотський період. Компанії побоюються, що пов'язана з цим реорганізація виробництва значно здорожить їх продукцію, що приведе до подальшого зниження продажів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас