Путін: Росія має намір брати участь у демонополізації світової фінансової системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія має намір брати участь у демонополізації світової фінансової системи

1154
Світова фінансова криза виявила ущербність монополізму у світових фінансах, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін, підкресливши, що Росія має намір брати участь у зміні глобальної фінансової системи.
"Наша зустріч проходить на непростому міжнародному тлі. Світ вступив у дуже важливий, перехідний період свого розвитку, головний сенс якого полягає у формуванні багатополярної фінансової та економічної системи, а виходить, і в зміцненні багатополярної архітектури міжнародних відносин у цілому", - сказав В.Путін на засіданні Ради голів урядів держав - членів ШОС в Астані в четвер.
Він підкреслив, що сьогодні складається якісно нова геополітична ситуація, пов'язана зі зміцненням нових центрів економічного зростання і політичного впливу. "Ми будемо свідками та учасниками трансформації глобальної і регіональної архітектур безпеки і розвитку, архітектур, адаптованих до нових реалій XXI століття, коли стабільність і процвітання стають неподільними поняттями", - підкреслив В.Путін.
За його словами, на "тектонічне зрушення в структурі міжнародних відносин указують і нинішні безладдя в глобальній економіці і на світових фінансових ринках".
"З усією очевидністю виявилася ущербність монополізму у світових фінансах політики економічного егоїзму", - сказав В.Путін.
Він заявив, що для вирішення існуючих проблем "Росія має намір брати участь у зміні глобальної фінансової архітектури, здатної на ділі забезпечити стабільність і процвітання у світі, забезпечити прогрес".
Як відзначив глава російського уряду, у цих умовах колективним структурам глобального управління доведеться виконувати роль арбітрів, що забезпечують сумісність їхніх економічних стратегій. "Прийшов час, коли вирішення загальносвітових проблем повинно стати частиною національних стратегій розвитку. Це зажадає свіжих поглядів і підходів, уміння враховувати та інтегрувати інтереси всіх груп країн", - сказав він.
За словами В.Путіна, сьогоднішня ситуація у світі й у регіоні диктує необхідність підвищувати потенціал і здатність ШОС оперативно та адекватно реагувати на важливі події. Він повідомив, що ця тема докладно обговорювалася на зустрічі голів урядів у вузькому складі. "Загальний висновок - сподіваюся, усі колеги погодяться із цим: - у сучасних умовах різко зростає значення більш тісної координації дій, у тому числі підходів до розвитку національних економік", - сказав В.Путін.
За його словами, у цих цілях повинні бути задіяні вже наявні механізми співробітництва і, за необхідності, створюватися нові. "Планується завершити роботу над політико-дипломатичними заходами і механізмами спільного реагування на ситуації, що ставлять під загрозу мир, стабільність і безпеку в регіоні. Відповідні коректування будуть вноситися й у план заходів щодо виконання програми торгово-економічного співробітництва, оновлену версію якого ми сьогодні затверджуємо", - відзначив голова російського уряду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас