Путін обіцяє підтримку ключовим галузям без націоналізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін обіцяє підтримку ключовим галузям без націоналізації

Казна та Політика
184
Прем'єр-міністр Володимир Путін обіцяє нові заходи підтримки ключових галузей економіки в умовах фінансової кризи без використання масштабної націоналізації.
"Нашим завданням не є, не може бути і не буде одержавлення російської економіки. Розширення присутності держави в економічному житті - захід вимушений і носить тимчасовий характер", - заявив Путіна на нараді із чиновниками економічного блоку. При цьому Путін послався на досвід держпідтримки в інших країнах і сказав, що "не цілком типові для ринкової економіки" стабілізаційні заходи є вимушеними і тимчасовими.
"Нам надто важливо забезпечити усталену роботу ключових галузей реального сектора економіки", - сказав Путін, назвавши пріоритетними будівництво, системоформуючі підприємства, роздрібну торгівлю, сільське господарство, малий бізнес, оборонну і нафтову промисловість. "Для кожної із цих сфер розроблені, розробляються і будуть запропоновані стабілізаційні заходи", - відзначив прем'єр.
Путін також пообіцяв змусити банки кредитувати ключові галузі за рахунок коштів, наданих владою фінансовій системі. "Банки повинні направити ці кошти на кредитування економіки за нормальними, ринковими ставками. Ринкові - це не означає спекулятивні і використовувані як надприбуток. Мінфін і Центробанк будуть жорстко контролювати дотримання такої умови", - відзначив прем'єр.
При цьому глава уряду уточнив, що держава виділить "адекватні" гроші на боротьбу із кризою та утримається "у рамках існуючих бюджетних обмежень". "Безумовно, підтримка фінансової системи і реального сектора зажадає значних бюджетних витрат. Їхній обсяг повинен бути адекватний масштабу виниклих проблем. Півзаходи належного результату не принесуть", - сказав Путін.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас