Сорос пророкує різке зниження інтересу до хедж-фондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос пророкує різке зниження інтересу до хедж-фондів

Казна та Політика
629
Скандально відомий інвестор Джордж Сорос вважає, що глобальна фінансова криза приведе до різкого зниження інтересу до хедж-фондів. "За моїми оцінками, цей сегмент скоротиться наполовину, можливо, на дві третини", - заявив Сорос, виступаючи в Массачусетському технологічному інституті, не уточнивши, чи йде мова про кількість фондів чи обсяг коштів у них.
Побоюючись краху хедж-фондів, багато заможних інвесторів, що вклали за останні три роки близько $1,9 трлн. в 10 тис. фондів по усім світі, виводять із них гроші.
Сорос також порадив регулювальним органам ретельніше контролювати кредитні ринки і попередив, що сектор фінансових послуг уже не буде таким прибутковим, як раніше. В останні роки на частку фінансових компаній у США припадало до 40 відсотків загального виторгу корпорацій, сказав Сорос. "Це було занадто, але більше цього не буде", - сказав інвестор.
За його словами, США повинні взяти на себе лідерство в боротьбі із кризою, але нинішня адміністрація навряд чи здатна на це. "Я не очікую такого кроку від нинішнього президента, але очікую від наступного. У протилежному випадку, нинішня система впаде, а в новій системі в Сполучених Штатів уже не буде такого впливу, як зараз".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас