Інвестори сумніваються у Societe Generale — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори сумніваються у Societe Generale

725
Нові чутки про виробничі збитки продовжують циркулювати навколо французького банку Societe Generale, незважаючи на активні виступи керівництва цієї фінансової установи, повідомляє Reuters.
"Я надзвичайно впевнений і спокійний із приводу наших зобов'язань", - заявив голова Societe Generale Фредерік Одеа в інтерв'ю радіо RTL. Цей коментар, разом з позитивними настроями на нью-йоркській фондовій біржі раніше допомогли цінним паперам французького банку вирости на 8,8% до 36,29 євро за акцію.
Однак, акції банку знову продемонстрували падіння, оскільки трейдери поширили нові чутки про втрати банку і цінні папери знизилися на 14,5% до 28,52 євро за акцію.
Після чергового спростування втрат, акції Societe Generale під час сьогоднішніх торгів виросли в ціні до 33,7 євро за штуку, що, проте набагато гірше 7% зростання індексу європейського банківського сектора DJ Stoxx.
Серед найважливіших банків Європи тільки папери німецького Postbank продемонстрували негативну тенденцію. Найбільший банк Франції BNP Paribas, що часто називається як потенційний покупець Societe Generale, подорожчав на 2,6%.
Чутки про втрати Societe Generale частково спровоковані новинами зі Східної Європи, зокрема з України, де французька фінансова установа контролює український банк Ikar. Російський банківський ринок також додав "головного болю" Societe Generale, де він володіє мажоритарною часткою в Росбанку, що втратив останнім часом значну частину своїх депозитів.
У перші 2 дні цього тижня акції SocGen упали приблизно на 30% після припущення, що він, можливо, втратив гроші від участі в торгівлі акціями концерну Volkswagen. Однак надалі представник банку спростувала і цю інформацію.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас