Експерт: Фінансова криза і низькі ціни на зернові у світі приведуть до скорочення врожаю зерна в 2009р. в основних країнах-виробниках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Фінансова криза і низькі ціни на зернові у світі приведуть до скорочення врожаю зерна в 2009р. в основних країнах-виробниках

Аграрний ринок
527
Низькі ціни на зерно в поточному маркетинговому році, що сформувалися на світових ринках у результаті збільшення пропозиції і зниження попиту, а також світової фінансової кризи можуть привести до скорочення врожаю в більшості країн-виробників зернових в 2009 році, вважає президент Української зернової асоціації (УЗА) Володимир Клименко.
"Низькі ціни на зерно і світова фінансова криза можуть привести до зниження виробництва зернових в 2009 році в більшості країн-виробників", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.
У той же час він висловив подив позицією країн-імпортерів, які зараз досить слабко ведуть закупівлі зерна, незважаючи на високу його пропозицію і низькі ціни.
"Знаючи стан ресурсів у світі, я дуже здивований позицією країн-імпортерів зерна, які ведуть закупівлі дуже в'яло замість того, щоб, користуючись великою пропозицією і сприятливими цінами, створювати запаси. Коли вони отямляться - зерна може і не бути", - підкреслив Клименко.
Він вважає сформовану на світових ринках ситуацію вкрай сприятливою для закупівель зерна і створення країнами-імпортерами внутрішніх запасів.
Як повідомлялося, Україна цього року, за оцінками Міністерства аграрної політики, збере 49,7 млн тонн зерна ( у чистій вазі) проти торішніх майже 29,3 млн тонн.
Цього року врожай зерна також збільшили практично всі основні країни-виробники.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас