ЛУКОЙЛ вважає доцільним вступ Росії в ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛУКОЙЛ вважає доцільним вступ Росії в ОПЕК

Енергетика
213
"ЛУКОЙЛ" (РТС: LKOH) вважає доцільним вступ Росії в ОПЕК, заявив віце-президент компанії Леонід Федун на щорічній конференції UBS "Росія та СНД: до процвітання через партнерство".
"Майбутнє російської нафтової галузі, стабільність нафтових цін стоїть в більш тісній інтеграції Росії та ОПЕК. Можливо, навіть у входженні в ОПЕК", - сказав він.
"Для Росії це було б благо", - заявив Федун.
Він відзначив, що ті регіони, які допомогли вийти зі штучної кризи ("нафтової війни") у середині 70-х років минулого століття - Мексиканська затока, Північне море і РФ - вступили в падаючу фазу видобутку. У той же час частка ОПЕК у світовому видобутку зростає і буде рости надалі, констатував він.
Федун нагадав, що останнім часом почалося більш тісне співробітництво між Росією та ОПЕК.
За його словами, на черговому засіданні картелю планується участь керівників великих російських нафтових компаній, у тому числі голови "ЛУКОЙЛа" Вагіта Алекперова. "Якщо буде оголошено ще про одне скорочення (видобутку нафти - АНІ) і Росія до нього приєднається, то ціна на нафту буде в діапазоні "80 плюс", сказав Федун.
"Ми маємо досвід, коли Росія уживала заходів зі зниження видобутку. Не виключено, що держава буде дотувати такі кроки, тому що вона є головним бенефіціаром зростання цін на нафту", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас