Російська влада знизить податок на дивіденди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська влада знизить податок на дивіденди

Казна та Політика
246
Російська влада знизить оподаткування дивідендів, внесе пропозиції про зниження ПДВ або альтернативний пакет заходів в уряд до 1 грудня.
Про це заявив помічник президента з економічних питань Аркадій Дворкович.
"Будуть ухвалені рішення, пов'язані із точковими діями, які вплинуть на економіку в цілому", - сказав він.
За словами Дворковича, одне з таких рішень - продовження розстрочки при сплаті ПДВ. "Було ухвалено рішення про квартальну розстрочку на три місяці. Є пропозиція щодо більш тривалої розстрочки", - сказав він.
"Для роздрібної торгівлі підготовлений законопроект щодо відрахування витрат. Це повинно стимулювати розвиток підприємств роздрібної торгівлі, - сказав Дворкович. - Ще один напрямок - інвестиційний податковий кредит. Ми хочемо зробити цей механізм максимально оперативним, щоб ним могли скористатися підприємства. Головний претендент - обробна промисловість із довгим циклом виробництва".
За словами помічника президента, пропозиції про зниження ПДВ розглядаються в контексті компенсації компаніям підвищення вкладів пенсійного і медичного страхування, однак є й альтернативні варіанти. "Зниження ПДВ - це один з варіантів, які ми зараз обговорюємо. Є різні пропозиції щодо ставки... До 1 грудня такі пропозиції повинні бути внесені (в уряд)", - сказав Дворкович.
Торкнувшись зниження оподатковування дивідендів, Дворкович сказав: "По-перше, зниження порога участі, при якому йде звільнення від сплати податків з дивідендів, з 50 до 25+1 відсотків. По-друге скасування об'ємного порога доступу". За його словами, ця пропозиція обговорюється з Мінфіном й "ухвалення рішення досить імовірно".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас