У Білорусії йде приватизація підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусії йде приватизація підприємств

Казна та Політика
568
Пакети акцій трьох ВАТ, створених у процесі роздержавлення та приватизації підприємств Вітебської обласної комунальної власності, будуть виставлені на аукціон до кінця 2008 року., повідомляє БЕЛТА.
До продажу заплановані акції ВАТ "Вітебський госпторг", "Вітебськоблагропромтранс" і "Лепельпромшвеймеблі" у розмірі від 25,9% до 100% статутного фонду, які перебувають у власності Вітебської області. Пакет акцій лепельського акціонерного товариства буде виставлятися одним лотом, акції інших ВАТ планується реалізувати на торгах поетапно протягом 2008-2010 років.
Обласний план приватизації передбачає також акціонування 18 підприємств обласної комунальної власності до 2010 року. У перелік увійшли в основному юридичні особи системи житлово-комунального господарства, а також проектного, торговельні і підприємства місцевої промисловості із чисельністю працівників від 30 до 300 людей.
В 2009 році планується приватизувати 4 підприємства, у тому числі спеціалізоване ремонтно-будівельне підприємство "Медик". Основний обсяг робіт буде проведений в 2010 році, коли намічено приватизувати 14 суб'єктів господарювання. У їхньому числі проектне підприємство "Інститут "Вітебськгромадянпроект", проектно-ремонтно-будівельне комунальне унітарне підприємство "Вітебськоблрембуд" і 10 його дочірніх підприємств. Спосіб приватизації буде визначатися за узгодженням із трудовими колективами. Також будуть ураховуватися пропозиції потенційних інвесторів, що заявили про намір взяти участь у приватизації суб'єктів господарювання комунальної власності.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас