Китайський ЦБ знизив ключові процентні ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський ЦБ знизив ключові процентні ставки

Валюта
648
Китайський центробанк знизив процентні ставки по кредитах і депозитах на 27 базисних пунктів, повідомляє агентство Bloomberg.
Це зниження - третє за два місяці - покликано стимулювати економічне зростання у Китаї в умовах світової фінансової кризи. Починаючи із четверга ключова річна ставка кредитування скоротиться до 6,66% з 6,93%, говориться в прес-релізі, опублікованому на офіційному сайті Народного банку Китаю. Ставка по депозитах зменшиться з 3,87% до 3,60%.
У результаті скорочення попиту на китайський експорт і спаду на ринку нерухомості темпи зростання ВВП у третьому кварталі 2008 року стали найповільнішими за 5 років. Уряд Китаю збільшив податкові пільги для експортерів, виділив субсидії покупцям житла і пообіцяв збільшити витрати на інфраструктуру, щоб зберегти рівень зайнятості в країні.
"Ми підтримуємо відносно швидкі темпи економічного зростання і стійкий розвиток фінансового сектора. Фундаментальні основи китайської економіки не змінилися", - заявив голова КНР Ху Цзиньтао 24 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас