Литвицький: В Україні є непогані перспективи для контролю інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвицький: В Україні є непогані перспективи для контролю інфляції

Казна та Політика
1405
На сьогоднішній день в Україні склалися непогані перспективи для того, щоб влада взяла інфляцію під надійний контроль, вважає керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький.
На прес-конференції в середу в Києві Литвицький повідомив, що в останні два місяці відбуваються зрушення в балансі макроекономічних ризиків.
"Баланс макроекономічних ризиків стає більш симетричним. Ще півроку тому загроза інфляції домінувала над загрозою уповільнення зростання, навіть спаду", - сказав експерт.
На сьогоднішній день, за його словами, в економіці країни спостерігається уповільнення зростання в промисловості, ВВП.
"Зараз перспектива мати меншу інфляцію, ніж у першому кварталі цього року, покращилася, а перспектива подальшого уповільнення економічного зростання - вона підсилилася", - сказав Литвицький, додавши: "Зараз склалися непогані перспективи для того, щоб інфляцію взяти під більш надійний контроль".
Експерт також допустив наявність імовірності "50 на 50", що цього року тенденція уповільнення інфляції, що спостерігалася у вересні майже у два рази, може зберегтися.
Як повідомлялося, зростання ВВП України в 2007 році склало 7,6% при інфляції 16,6% і негативному сальдо поточного рахунку платіжного балансу 3,7% ВВП.
Інфляція за підсумками січня-вересня 2008 року досягла 16,1%, зростання ВВП за підсумками січня-серпня - 7,1%.
Уряд прогнозував інфляцію на весь рік 15,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас