Експерт: Мінфін не може зацікавити інвесторів облігаціями внутрішньої держпозики внаслідок їх низької прибутковості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Мінфін не може зацікавити інвесторів облігаціями внутрішньої держпозики внаслідок їх низької прибутковості

Фондовий ринок
348
Міністерство фінансів України не може зацікавити інвесторів облігаціями внутрішньої держпозики (ОВДП) внаслідок їхньої низької прибутковості.
Таку думку РБК-Україна висловив аналітик інвесткомпанії Foyl Securities Володимир Габріелян.
Він відзначив, що прибутковість ОВДП на первинних аукціонах не перевищувала 17,5-18%, тоді як облігації інших емітентів з аналогічним періодом обігу на вторинному ринку мали прибутковість 20-22%. У зв'язку із цим в 2008 р. уряду вдалося залучити близько 1,4 млрд грн замість запланованих 7,7 млрд грн, підкреслив експерт. Проте, за рахунок штучної підтримки попиту на ОВДП із боку держбанків, а також за рахунок виконання держбюджету із профіцитом протягом останніх 9 міс. Мінфін мав можливість не збільшувати прибутковість по ОВДП.
Нагадаємо, що 20 жовтня на засіданні РНБО було ухвалено рішення про створення державного стабілізаційного фонду, наповнення якого передбачається за рахунок надходжень від приватизації, а також від випуску ОВДП. Крім того, як раніше повідомляв голова Мінфіну Віктор Пинзеник, за рахунок випуску ОВДП уряд має намір покривати дефіцит держбюджету-2008.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас