Сьогодні Польща може відмовитись від своєї валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні Польща може відмовитись від своєї валюти

Валюта
3866
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив, що у вівторок Кабмін прийме План введення в Польщі євровалюти і відразу після цього представить цей план президентові Леху Качинському. Прем'єр вважає, що Качинський навряд чи погодиться на урядовий план введення євро і попереджає президента, що "світова криза показала, що безпечніше бути разом із сильними, серед сильних і мати вплив на рішення сильних".
Після прийняття урядом плану введення євро відразу почнуться переговори з Європейською комісією.
Серед вимог введення євровалюти: потрібно два роки бути в системі ERM2, інфляція не повинна перевищувати півтора процентних пункти від середньої інфляції в трьох країнах ЄС із найменшою інфляцією, довгострокові процентні ставки не повинні перевищувати два процентні пункти середніх ставок у трьох країнах ЄС із найменшою інфляцією, борг країни не повинен перевищувати 60% ВНП, а бюджетний дефіцит - 3% ВНП.
Нагадаємо, сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів Польщі будуть обговорюватися План введення в Польщі євровалюти і законопроект про фінансову підтримку фінансових установ Державним казначейством.
Експерти допускають, що рішення введення євро може бути винесене на референдум, тому що президент Качинський і партія Закон і Справедливість виступають за збереження національної валюти - польського злотого.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас