Ціни на житло у Британії відновляться до 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на житло у Британії відновляться до 2013 року

Нерухомість
481
За прогнозом британського Центру проблем економіки та бізнесу (CEBR), ціни на житло повернуться до піка, на якому вони перебували в 2007 році, до 2013 року.
Аналітики Центру пророчили також, що ціни впадуть на 25% у порівнянні з піком до кінця 2009 року. Це означає, що близько 2,5 млн. британських власників житла стикнуться з негативною різницею між сумою застави і ринковою вартістю майна.
Прогноз Центру, що стосується падіння цін на житло, збігається із прогнозом, представленим у вересні генеральним директором Nationwide Building Society Грехемом Білом (Graham Beale).
Якщо прогноз CEBR правильний, середня вартість житла в Британії до кінця 2009 року знизиться до 157 тисяч фунтів стерлінгів. Це означає зниження ціни приблизно на 50 тисяч фунтів у порівнянні з 2007 роком.
Очікується, що в 2010 році ціни будуть стабільними, а в 2011-2012 роках виростуть приблизно на 20%, прогнозує CEBR.
Рада іпотечних кредиторів (Council of Mortgage Lenders) недавно назвала короткострокові прогнози, що стосуються цін на житло, "марними", оскільки нестабільність ринків супроводжується відсутністю ясності. Однак асоціація кредиторів теж вважає, що падіння цін продовжиться до кінця майбутнього року.
На думку CEBR, відсутність у банків бажання кредитувати один одного, а отже, і власників житла, є чинником, що визначає ситуацію із цінами на житло.
"Упевненість на ринку житла зруйнована, оскільки неприступність іпотеки змушує малу кількість продавців ганятися за ще меншою кількістю покупців, а очікування падіння цін вкорінилося, - заявив головний економіст CEBR Бен Рід. - Тепер, коли фінансова криза переросла в економічну кризу, що супроводжується зростанням безробіття та зниженням особистих доходів, падіння цін на житло, можливо, знову прискориться".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас