У Росії прикинули, скільки протриває криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії прикинули, скільки протриває криза

Казна та Політика
2043
Росія розглядає світову фінансову кризу як тимчасове явище і розраховує, що вона не вплине на реалізацію інвестиційних проектів з будівництва нових газопроводів.
Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це сьогодні на прес-конференції в Москві заявив президент Російського газового товариства, заступник голови Держдуми Валерій Язєв.
За його словами, нинішня фінансова криза може протривати від року до семи.
"Але життя не зупиняється - після кризи традиційно наступає підйом, і споживання нафти та газу буде неминуче рости", - вважає Язєв.
На його думку, криза не повинна вплинути на реалізацію запланованих раніше інвестиційних проектів.
"Сьогодні ті, хто зуміє зберегти фінансові можливості для своїх інвестпроектів, вони одержать дуже серйозну перевагу після виходу із кризи", - вважає президент РГО.
При цьому Язєв визнав, що грошей у світовій фінансовій системі нема, а ті, що є, серйозно подорожчали, і, оскільки нафтогазовий комплекс у більшій мірі розвивається на позикові кошти, це може серйозно відбитися на привабливості проектів, термінах їхньої реалізації та окупності в майбутньому.
Він висловив надію, що всі вони - "Набукко", "Норд Стрім", "Південний потік", "Штокман" та інші - будуть усе таки реалізовані, оскільки "вигідні для всього світу".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас