Міллер: "Велика газова трійка" може бути інституалізована в листопаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: "Велика газова трійка" може бути інституалізована в листопаді

Енергетика
401
"Велика газова трійка" (Росія, Іран, Катар) може стати постійно діючою організацією вже в листопаді цього року.
"На сьогоднішній день уже багато зроблено для того, щоб на черговому засіданні в листопаді місяці в Москві інституалізувати форум, щоб він став постійно діючою організацією. Зі своїм статутом, зі своєю штаб-квартирою", - заявив голова "Газпрому" Олексій Міллер в інтерв'ю телеканалу НТВ.
"Мова йтиме, звичайно ж, і про спільні заяви країн - учасниць цієї організації. Але це не газовий ОПЕК у будь-якому разі", - підкреслив він.
"Повинен заспокоїти країни-споживачі. Велика трійка - це неформальне об'єднання. Це все-таки постійний діалог між Катаром, Іраном і Росією", - додав О.Міллер.
"І поява великої газової трійки, і поява форуму країн-експортерів газу як організації - це річ абсолютно логічна та продиктована логікою розвитку газового бізнесу, а не якісь чиїсь підступні плани відносно того, як виробникам переграти споживачів", - сказав голова "Газпрому".
"В інтересах виробника, щоб споживач був упевнений у тому, що будуть забезпечені надійні поставки. Якщо говорити про запаси і Росію, і тим більше великої трійки, то їх вистачить на дуже довгі роки", - заявив він.
"За запасами Росії ніяких проблем у частині задоволення попиту на внутрішньому російському ринку і задоволення попиту для наших споживачів за кордоном, ніяких проблем в XXI столітті немає і не буде", - підкреслив О.Міллер.
За його словами, Росія в "Великій газовій трійці" - корінна складова, "оскільки Росія по абсолютно всіх позиціях - і за об'ємом запасів, і за обсягом виробництва, і за об'ємом експорту, і за об'ємом споживання - номер один у світі".
Як відзначив голова "Газпрому", "ми є свідками того, що світовий газовий ринок стає усе більш і більш глобальним; з'являються якісно нові можливості в торгівлі, у виробництві".
"І, звичайно ж, це приводить до того, що розвивається діалог між виробниками та у тому числі цей діалог приводить до того, що з'являються такі неформальні об'єднання, як Big gaz troika. І без сумніву, упевнений у тому, що діалог між нашими трьома країнами буде працювати на інтереси всіх цих трьох держав", - сказав О.Міллер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас