Загроза рецесії не дає інвесторам спокою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Загроза рецесії не дає інвесторам спокою

Фондовий ринок
719
Американські фондові індекси в п'ятницю впали через побоювання, що не знижуються, із приводу можливості рецесії у світовій економіці, повідомляє MarketWatch.
За підсумками торгів індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average обвалився на 312,30 пункту, або на 3,6%, до 8378,95 пункту. Індекс широкого ринку S&P 500 закрився зниженням на 31,34 пункту, або на 3,4%, на позначці 876,77 пункту. Високотехнологічний” Nasdaq Composite скоротився на 51,88 пункту, або на 3,2%, і закрився на позначці 1552,03 пункту.
За минулий тиждень індекс Dow Jones Industrial Average впав на 5,3%, індекс широкого ринку S&P 500 упав на 3,5%, а високотехнологічний Nasdaq Composite впав на 9,3%.
Ринок акцій США в п'ятницю обвалився слідом за світовими фондовими ринками, оскільки інвестори в паніці ліквідовують ризикові позиції, побоюючись глобальної рецесії.
Японський фондовий індекс Nikkei знизився сьогодні на 9,6%, європейські індекси також зазнали значних втрат. У зв'язку з різким падінням торги ф'ючерсами на три основні фондові індекси США були частково заморожені до початку американської сесії.
Занепокоєння із приводу корпоративного сектора та економіки викликали слабкі фінансові прогнози низки азіатських компаній і дані про скорочення ВВП Великобританії.
Ціна на нафту 24 жовтня знову впала незважаючи на рішення ОПЕК скоротити обсяги видобутку нафти. За підсумками торгів на NYMEX листопадові ф'ючерси на постачання нафти марки WTI подешевшали на 5,4% до $64,15 за барель.
На цьому тлі зниження очолили акції нафтових компаній та автовиробників.
Багато великих компаній, такі як Samsung Electronics, Air France-KLM і PSA Peugeot Citroen, виступили із прогнозами, що розчаровують.
У цілому, на Нью-Йоркській фондовій біржі, NYSE, число акцій, що впали, перевищило число акцій, що виросли, у співвідношенні 5 до 1. Співвідношення акцій на електронному майданчику Nasdaq дорівнювало 4 до 1. Обороти на NYSE склали 1,6 млрд. акцій. На електронному майданчику Nasdaq обороти склали 1,2 млрд. акцій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас