Аналітики пророкують подальше зниження облікових ставок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики пророкують подальше зниження облікових ставок

Валюта
898
Провідні центробанки світу терміново повинні усунути дике коливання обмінних курсів головних світових валют - останнього прояву глобальної фінансової кризи, що поглиблюється. До цього закликають аналітики валютних ринків, що спостерігають за невиправданим зростанням долара США і японської ієни відносно євро і валют ринків, що розвиваються, повідомляє агентство Reuters.
Японська ієна злетіла в п'ятницю відносно долара і євро, що змусило чиновників мінфіну Японії попередити ринок проти таких швидких і надмірних коливань валюти. Валюта Японії досягла відносно долара свого найвищого обмінного рівня із серпня 1995 року. Зараз на світових ринках за один долар дають 95,32 ієни. Одночасно триває зростання курсу ієни відносно євро і це співвідношення досягло вже 1 євро - 121,75 ієн. Більше того, аналітики пророкують подальше зниження дисконтних ставок з боку світових ЦБ із метою відшкодування економічного спаду й, у цих нових умовах валютний ринок, дотепер підтримуваний відносно високими номінальними ставками, може постраждати ще більше.
"Центральні банки G7 повинні здійснити свій мандат втручання для забезпечення стабільності валютних ринків", - упевнений голова департаменту валютних операцій банку ING.
"Масштаб і темп коливань серед головних світових валют на цьому тижні були досить безладними, щоб виправдати безпосереднє втручання монетарної влади. Головна причина втручання полягає в тому, щоб зупинити страх і непевність, що створює цей видимий обсяг протиприродних коливань обмінних курсів", - вважає валютний стратег зі швейцарського банку Credit Suisse у Цюріху Джой Прендергаст.
Аналітики радять главам ЦБ із G7 скоординувати свою відповідь із Міжнародним валютним фондом, що квапиться прийняти до початку листопада пакет заходів, які б дозволили деяким економікам, що розвиваються, обмінювати місцеві валюти на долари США для того, щоб послабити в короткостроковій перспективі напругу на місцевому кредитному ринку.
У цьому випадку, так звані ліквідні кошти обміну стали б доступними для групи попередньо відібраних країн, що розвиваються, "вищого рангу" - тобто тих, які добре управляються але можуть мати труднощі з одержанням кредиту.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас