Експерт: Прогноз про закриття фінринків стає реальністю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Прогноз про закриття фінринків стає реальністю

2059
Професор університету Нью-Йорка Нуріель Рубіні заявив, що п'ятничні обмеження на торгівлю ф'ючерсами на індекси США продемонстрували його правоту щодо можливості закриття фінансових ринків на тлі панічних продажів, повідомило агентство Bloomberg.
"Вранці, ще до відкриття ринків США, ф'ючерси на S&P упали нижче денного ліміту", у результаті чого були введені обмеження на торгівлю ними, заявив він на конференції в Мадриді в п'ятницю. "Те, про що я говорив учора, уже почалося", - додав професор.
Напередодні він заявив, що сотні хеджевих фондів можуть розоритися, і регуляторам, можливо, доведеться закрити фінансові ринки на тиждень або більш тривалий термін, оскільки фінансова криза змушує інвесторів поспішно продавати активи.
"Ми досягли ситуації абсолютної паніки", - сказав Н.Рубіні, що пророчив фінансову кризу в 2006 році. Нас чекає масовий продаж активів, і сотні хеджевих фондів луснуть, упевнений він.
"Системний ризик стає усе більшим і більшим", - сказав Н.Рубіні. Експерт прогнозує, що усе більше інвесторів будуть вилучати свої кошти з хеджевих фондів. Він рекомендував не дивуватися, якщо найближчим часом уряд ухвалить рішення щодо припинення торгів на ринках на 1-2 тижні.
У п'ятницю професор відзначив, що ризик "багаторічної економічної стагнації" у США збільшується. "Усе стає гіршим, нічого не поліпшується", - сказав він.
Н.Рубіні, що працював старшим радником міністерства фінансів США, на початку жовтня заявляв, що економіка США зіткнеться з найгіршою рецесією за останні 40 років. У липні 2006 року він спрогнозував фінансову кризу. У лютому цього року професор заявив, що він очікує катастрофічного спаду, якому центральні банки не зможуть запобігти і який приведе до банкрутства великих банків та істотного зниження на ринках цінних паперів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас