Експерт: "Київенерго" щорічно обраховує киян за надані тепло і гарячу воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: "Київенерго" щорічно обраховує киян за надані тепло і гарячу воду

Енергетика
808
Директор аналітично-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко переконаний, що компанія "Київенерго" щорічно обраховує киян при розрахунках за послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання. Про це говориться в повідомленні прес-служби Інституту міста.
"Відповідно до розпорядження Київської міської держадміністрації від 26.12.2002 за №2306, житлово-експлуатаційні організації по закінченні опалювального сезону зобов'язані проводити перерахунок розмірів платежів за централізоване опалення і гаряче водопостачання відповідно до фактичних витрат на надання цих послуг, однак насправді це не робиться", - відзначив експерт.
За словами О.Сергієнка, дві останні зими в Києві були аномально теплими, тому "тепловики" явно використовували менше енергії, ніж було закладено в тарифи для населення.
"Однак ні "Київенерго", ні команда Черновецького і не подумали повернути киянам зайво сплачені гроші", - вважає він. За словами О.Сергієнка, у його ЖЕО сказали, що вже не пам'ятають, коли останній раз робили такий перерахунок.
При цьому О.Сергієнко звертає увагу, що контролюючі органи регулярно проводять перевірки фактично використаного газу та вугілля і щорічно розраховують реальний розмір тарифу для кожного будинку в Києві.
"Для прикладу можна навести дані по вулиці Єреванській. Установлений КМДА тариф на гарячу воду в 2005-2006 роках був 12 грн. на людину, а фактичний не перевищував 9,46 грн., у будинку №12 він взагалі виявився рівним 7,52 грн. У середньому ж мешканці цієї вулиці переплачували щомісяця 3,37 грн., здається дрібниця, але, якщо помножити це на 12 місяців і на кількість населення Києва, вийде. 104 млн. грн.", - підрахував експерт, підкресливши, що переплата за опалення становить від 11 до 29 коп. з кожного квадратного метра житла.
"Це ще приблизно 120 млн. Разом 224 млн. грн. - саме таку суму непомітно витягнули з кишень киян хазяї "Київенерго" і Дарницької ТЕЦ", - підсумував О.Сергієнко.
Аналогічні підрахунки, за його словами, і по опалювальному сезоні 2006-2007 р., коли тарифи на тепло та гарячу воду з початку 2007 виросли вдвічі, показали, що кияни переплатили в касу монополістів понад півмільярда гривень - 540 млн. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас