R&I може знизити рейтинг України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

R&I може знизити рейтинг України

565
Міжнародне рейтингове агентство Rating and Investment Information, Inc. (R&I, Японія) перенесло рейтинг зобов'язань України в іноземній валюті (ВВ) у категорію "моніторинг рейтингу" з потенційним зниженням рейтингу, повідомляється на веб-сайті Міністерства фінансів України.
"Обґрунтування: центральний банк України перевів Промінвестбанк, шостий великий банк України за розміром активів, під свій контроль... У той час, коли проявилася криза на фінансовому ринку, політична непевність зростає у зв'язку із протистоянням між президентом Віктором Ющенком і прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. Коаліція розпалася", - відзначається в повідомленні.
За оцінкою R&I, розпуск парламенту і намір провести позачергові вибори у Верховну Раду може мати негативний вплив на економічні показники країни.
"Є стурбованість щодо того, що така ситуація може мати негативний вплив на економічні показники України і підсилити фіскальне навантаження, якщо криза на фінансових ринках продовжиться в умовах ослаблення здатності уряду ефективно функціонувати", - відзначається в повідомленні.
R&I також допускає, що девальваційний тиск на курс гривні може рости.
"Будь-які подальші ослаблення валютного курсу загострять погіршення стану рахунку поточних операцій. Є стурбованість щодо зниження валютних резервів, що може відбутися, якщо центробанк буде змушений здійснювати інтервенції в майбутньому для втримання фактичної прив'язки курсу гривні до долара", - відзначається в повідомленні.
В R&I вважають, що перед Нацбанком України стоїть проблема стабілізації фінансових ринків, а також цін і валютного курсу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас