Кредитування по картках названо мильною бульбашкою, готовою луснути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитування по картках названо мильною бульбашкою, готовою луснути

Кредит&Депозит
1861
Як пише автор опублікованої сьогодні в Die Zeit статті, наступною кісточкою доміно, що впаде, у США стане галузь кредитних карток. З того моменту, як банки з підвищеною обережністю стали видавати кредити, кредитна картка стала для багатьох американців єдиним джерелом грошей. Наслідки того, що фінансова криза захопила і реальну економіку, відзначає видання, на собі зазнала компанія American Express: частка неоплачених рахунків по кредитних картках з липня по вересень склала 5,9% - майже вдвічі більше, ніж торік.
На думку голови Bank of America Кеннета Льюїса, на тлі загрозливої рецесії мова вже йде не тільки про непогашені іпотечні кредити, але "про неплатежі по всіх фронтах".
Багато експертів, пише кореспондент, вважають, що у зв'язку зі збільшенням безробіття весь наступний рік буде спостерігатися збільшення кількості неоплачених рахунків по кредитних картках.
Visa та Mastercard, пише видання далі, які на відміну від American Express не випускають кредитні картки, а тільки беруть участь у транзакціях, також повинні будуть урахувати у своїх балансах негативні наслідки. Для обох компаній не таке страшне збільшення кількості неоплачених рахунків, як зниження купівельної активності американців. "Економісти і компанії, що спеціалізуються на роздрібній торгівлі, уже налаштувалися на вбогі прибутки від різдвяних канікул, що може ще більше послабити внутрішню кон'юнктуру", - додає кореспондент, підкреслюючи при цьому, що витрати споживачів становлять близько 70% обсягу американської економіки.
Галузеві експерти вважають, що неоплачені рахунки по кредитних картках надалі ще більше послаблять баланси зачеплених кризою фінансових інститутів. Проте масштабів іпотечної кризи не очікується.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас