Лукашенко пояснив причини фінансової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко пояснив причини фінансової кризи

822
Президент Білорусії Олександр Лукашенко вважає, що основною причиною глобальної кредитної кризи стала корупція. "В основі нинішньої фінансової кризи - величезна складова світової корупції, що вразила вищі ешелони влади західних держав", - заявив Лукашенко.
Президент Білорусії також заявив, що країні вдалося впоратися з негативним впливом кризи завдяки моделі державного управління. "Я давно говорив, що держава не повинна і не може піти з жодної сфери діяльності суспільства. Сьогодні на тлі кризи, що загострилася, до цього прийшли навіть американці", - додав Лукашенко. Його висловлювання цитує РІА Новости.
Напередодні стало відомо про те, що уряд Білорусії та Національний банк країни попросили в Міжнародного валютного фонду (МВФ) резервний кредит на два мільярди доларів для боротьби із кризою. При цьому в Нацбанку стверджують, що вона поки країни не торкнулася. Раніше Росія погодилася видати Білорусії аналогічний кредит на два мільярди доларів.
Глобальна фінансова криза почалася в 2007 році й у першу чергу торкнулася економіки розвинених країн, у тому числі США та Великобританії, які опинилися на порозі рецесії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас