Експерти прогнозують вихід України з економічної кризи до 2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти прогнозують вихід України з економічної кризи до 2010

2416
Експерти прогнозують вихід України з економічної кризи до кінця 2009 року. Про це повідомив начальник департаменту з питань металургійного комплексу Державного інформаційно-аналітичного центру "Держзовнішінформ" Володимир Піковський.
"Це класичний приклад ринкової економіки, тому стабілізація ситуації у світі і в Україні відбудеться через 1,5-2 роки", - сказав експерт.
На його думку, причиною повномасштабної економічної кризи, що торкнеться практично всіх галузей економіки, є нестабільність на фінансових ринках.
"Першопричина - це фінанси, а вони охоплюють всі галузі", - підкреслив він. Експерт підтримав думку великих бізнесменів, висловлену недавно про масштабну кризу в Україні.
Експерт відзначив, що скорочення кредитування привело до зниження виробництва в будівництві, автомобілебудуванні та інших галузях економік багатьох країн, зокрема, у США, Європі, на Близькому Сході на 50% заморожені будівельні об'єкти.
"У менших масштабах ця тенденції спостерігається і в Україні. У результаті знизився попит на прокат та іншу продукцію металургійної галузі України, що залишається експортноорієнтованою", - сказав Піковський.
Експерт вважає, що для українських металургів єдиним виходом у сформованій ситуації буде скорочення витрат і для цього необхідна державна підтримка галузі.
"Увесь світ перейде на більш низький рівень цін, і тоді конкурувати зможе той, у кого менші витрати, кращі технології, менші витрати ресурсів", - сказав Піковський.
За його словами, якщо турецькі компанії можуть продавати заготовку за 470 доларів за тонну при її собівартості 420 доларів, то українські компанії не витримують цей рівень цін, маючи собівартість такої продукції 550 доларів.
У сформованій ситуації, вважає експерт, металургійні підприємства повинні відмовитися від довгострокових проектів і будівництва нових потужностей і зосередитися на модернізації існуючих.
Як повідомляло агентство, 22 жовтня Кабмін у подав на розгляд Ради законопроект "Про мінімізацію впливу світової фінансової кризи на економіку України".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас