ДАІ буде відловлювати водіїв з мобільним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІ буде відловлювати водіїв з мобільним

2196
В 7 обласних центрах України відбудуться інформаційні заходи для водіїв щодо культури користування мобільним телефоном за кермом. Проводять рейд Департамент ДАІ МВС України та "Київстар".
Основна мета акції - донести до відома водіїв правила культурного та безпечного спілкування по мобільному телефону за кермом, а отже посприяти безпеці дорожнього руху і знизити кількість ДТП.
Як повідомляє Департамент ДАІ МВС України, у жовтні в 37 містах і на провідних автодорогах України проходить широкомасштабна соціальна рекламна кампанія "Або кермо, або розмови!". Статистика свідчить, що 5-10% ДТП в Україні відбуваються саме через використання мобільного за кермом. Світові дослідження підтверджують, що реакція водія під час розмов по телефону за кермом знижується на 1 секунду, тому потрібно втричі більше часу для своєчасного реагування на зміну дорожньої ситуації.
Відповідно до нових Правил дорожнього руху, які почнуть діяти з 16 листопада, за розмови за кермом по мобільному, без спеціальної гарнітури для водіїв, передбачені штрафні санкції в розмірі від 425 до 510 грн.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас