Банкіри з країн СНД обговорять у Баку заходи протидії світовій фінансовій кризі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри з країн СНД обговорять у Баку заходи протидії світовій фінансовій кризі

326
Заходи протидії світовій фінансовій кризі стануть головною темою міжнародної банківської конференції держав - учасників СНД, що пройде в Баку 24-26 жовтня.
"Конференція присвячена заходам протидії світовій фінансовій кризі, що вже торкнулася і країн СНД", - сказав голова Координаційної ради фінансово-банківської ради СНД (ФБС СНД) Анатолій Казаков на прес-конференції в прес-центрі агентства "Інтерфакс-Азербайджан" у четвер.
"Зокрема, під час конференції планується обговорити питання грошових розрахунків між країнами Співдружності. Як відомо, всі розрахунки велися по СНД у євро та доларах США, але зараз спостерігається падіння цих валют, тому стоїть завдання щодо збільшення операцій у резервній національній валюті", - повідомив він.
"Росія вирішила зробити рубль резервною валютою, але точно так само інші країни СНД можуть запропонувати свої національні валюти в якості резервної", - сказав А.Казаков.
За його словами, перша велика фінансова криза відбулася в США в 1930-і роки, нинішня фінансова криза "ширша і системніша".
"Криза також торкнулася і СНД, причому ті країни, чиї економіки глибше інтегровані у світову, вона зачепила сильніше. Першим був Казахстан, де обсяг зовнішніх позик перевищує 50%, також складна ситуація в Україні, там теж обсяг зовнішній залучень становить більше 50%. У нелегкому становищі перебувають Росія і Білорусія, але в Росії існує потужний стабілізаційний фонд і золотовалютні резерви, вживаються оперативні заходи. Складно сказати, де "дно" цієї кризи, і існує думка, що вона може протривати ще рік", - сказав А.Казаков.
Конференція "Фінансові ринки країн Співдружності: розвиток та інтеграція", організована ФБС СНД разом з Міжнародним банком Азербайджану, пройде в Баку за підтримки уряду Азербайджану і Виконавчого комітету СНД. У її роботі візьмуть участь представники урядів і міністерств країн СНД, керівники національних та інших банків країн Співдружності.
За активної участі керівників провідних банків держав - учасників СНД та інформаційної підтримки групи "Інтерфакс" діловою програмою конференції передбачається розгляд проблем співробітництва та інтеграції у фінансово-банківській та інвестиційній сферах діяльності держав - учасників СНД.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас