АМКУ має намір порушити справу відносно нафтотрейдерів за узгоджене підвищення цін на бензин у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ має намір порушити справу відносно нафтотрейдерів за узгоджене підвищення цін на бензин у Києві

Енергетика
575
Антимонопольний комітет України проводить розслідування факту одночасного підвищення цін на бензин марки А-95 у Києві та Київській області, повідомив в. о. голови АМКУ Олександр Мельниченко на прес-конференції в четвер.
"Київ і Київська область несподівано стали місцем дії, що розігралась на ринку бензину минулого тижня: в один день підвищилася ціна до 6,15 грн (за літр на бензин марки А-95 - ред.). Комітет миттєво відреагував, почав розслідування, і я доручив порушити справу щодо учасників цього ринку", - сказав він.
За словами О.Мельниченка, відразу після початку розслідування ціна на паливо знизилася до 5,95 грн за літр. У процесі розслідування комітет перевірить обґрунтованість установлення зазначеної ціни практично на всіх АЗС у регіоні, відзначив він.
У той же час він не назвав компанії, підозрювані в погоджених діях.
Як повідомлялося, АМКУ почав перевірку діяльності нафтотрейдерів Києва та Київської області на предмет імовірної змови відносного одночасного збільшення цін на бензин марки А-95. Під час моніторингу комітет зафіксував синхронне підвищення операторами цін на цей вид палива на більшості АЗС до 6,15 грн за літр.
На думку комітету, для імпортерів і виробників складові собівартості бензину різні. У зв'язку із цим буде детально вивчена обґрунтованість установлення саме такої ціни.
Межі цінового коридору, установлені секретаріатом експертно-аналітичної групи при Міністерстві палива та енергетики України, на першу декаду жовтня на бензин марки А-95 становлять від 5,63 грн/літр до 5,80 грн/літр, на другу декаду - 5,82-6,00 грн/л.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас