Листи з погрозами і "білим порошком" надійшли вже у 45 банків США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Листи з погрозами і "білим порошком" надійшли вже у 45 банків США

1346
Уже 45 банків в 11 штатах і кілька держустанов США одержали листи, у яких виражається невдоволення фінансовою політикою та міститься білий порошок, повідомила телекомпанія CNN.
Конверти з порошком, що за запевняннями поліції, не становить загрози для здоров'я, одержали навіть Федеральна корпорація страхування депозитів і ще кілька федеральних агентств, що займаються наглядом за банківською системою.
Однак основний одержувач конвертів з порошком - офіси та філії банку JPMorgan Chase. "Розсилання таких листів є серйозним злочином, навіть якщо містить помилкові погрози і правоохоронні органи продовжать працювати над тим, щоб виявити і заарештувати відповідальних за це", - говориться в заяві прес-секретаря ФБР Ричарда Колко, розміщеній на сайті відомства.
Влада оголосила нагороду розміром 100 тисяч доларів за надання інформації, що допоможе розкриттю злочину. Листи з погрозами були розіслані наприкінці минулого тижня і перші одержувачі відкрили свої конверти в понеділок-вівторок.
З початку року в США припинили існування 13 банків, що опинилися у вирі кризи в основному через ризиковану політику, що проводиться на ринку іпотечного кредитування. Економіка США, за оцінкою аналітиків, сповзає в депресію, у країні очікуються масові скорочення робочих місць.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас