Перший міжнародний фінансовий саміт пройде у Вашингтоні 15 листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший міжнародний фінансовий саміт пройде у Вашингтоні 15 листопада

178
Перший саміт за участю керівників розвинених і країн, що розвиваються, присвячений проблемі світової кредитної кризи та реформуванню фінансової системи, відбудеться 15 листопада ц.р. у Вашингтоні, повідомили сьогодні в адміністрації президента США.
"Лідери оцінять прогрес, досягнутий у боротьбі з фінансовою кризою, озвучать спільну думку щодо його причин і, щоб запобігти його повторенню, погодять кілька спільних принципів для реформи регулятивного та інституціонального режимів фінансових секторів світу", - повідомив прес-секретар Білого дому Дана Періно, передає Reuters.
Президент США Джордж Буш запросить для участі в саміті, що пройде через 11 днів після президентських виборів у США, лідерів двадцяти провідних розвинених і країн, що розвиваються.
Проведення саміту підтримали обидва кандидати в президенти США - Барак Обама і Джон Маккейн.
Ініціатива скликання світового антикризового саміту належить президентові Франції Ніколя Саркозі. На його думку, у цій зустрічі повинні взяти участь не тільки країни "Великої вісімки" (США, Канада, Великобританія, Італія, Франція, Німеччина, Японія та Росія), але також провідні країни, що розвиваються, - Китай, Індія, Бразилія, Мексика, ПАР. Французький президент вважає, що світові держави повинні привести глобальну фінансову систему до "нового Бреттон-Вудсу", викорінивши "пороки" сучасного капіталізму з його орієнтацією на максимізацію короткострокового прибутку. Тим часом, як відзначають аналітики, Вашингтон з побоюванням ставиться до ідей радикального реформування світових фінансів, символом яких, як відомо, є Уолл-стріт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас