Проїзд у харківському метро буде 1,5 грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїзд у харківському метро буде 1,5 грн.

308
"Тариф на проїзд у метро в розмірі 1,5 грн. дозволить вирішити багато проблем, що існують у ДП "Харківський метрополітен", - заявив журналістам начальник метрополітену Геннадій Броншпак.
За його словами, підвищення тарифу на проїзд дозволить частково оновити рухомий склад, провести ремонт тунелів, закупити запчастини для вагонів і підвищити зарплату співробітникам. За словами Броншпака, "новий тариф уже представлений на розгляд у відповідні структури, зараз проходять розрахунки та обговорення". Начальник метрополітену висловив надію, що найближчим часом новий тариф буде введений у дію.
Він відзначив, що "крім підвищення ціни на проїзд, метрополітену нема на що сподіватися, оскільки компенсація держави за перевезення пільговиків проводиться в мінімальному розмірі. Зокрема, тільки 11 млн.грн. з необхідних 50 млн.грн. в 2008 р. було відшкодовано за перевезення пільгового контингенту, проїзд студентів державних вузів взагалі не відшкодовується", - повідомив Броншпак.
Довідка "SQ". За інформацією Харківської облдержадміністрації (ХОДА), ДП "Харківський метрополітен" розглядає питання про підвищення вартості проїзду в метро. Відповідні розрахунки керівництво метрополітену вже надало ХОДА. В 2007 р. метрополітен пропонував підвищити тариф на проїзд до 1 грн. 12 коп., але тоді міська та обласна влада не підтримали цю ініціативу.
Вартість проїзду в харківському метро з 19 жовтня 2006 р. зросла з 50 коп. до 75 коп. за одну поїздку (з 2000 р. по 2006 р. тариф становив 50 коп.).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас