Ющенко підписав закон про акціонерні товариства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко підписав закон про акціонерні товариства

847
Президент України Віктор Ющенко підписав закон "Про акціонерні товариства". Про це повідомляє прес-служба Президента. Верховна Рада прийняла цей закон 17 вересня, за проголосували 358 з 437 народних депутатів, зареєстрованих у залі.
Як відзначив голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, цей закон намагалися прийняти багато років і тільки зараз парламент прийняв його.
Народний депутат Юрій Воропаєв, що представляв законопроект, відзначив, що документом передбачене положення про антирейдерський захист акціонерних товариств. За його словами, виписана процедура голосування акціонерів, що виключає можливість участі в голосуванні рейдерів. За словами Ю.Воропаєва, всі акціонерні товариства, у яких більше ста акціонерів, проводять голосування бюлетенями, які підписує кожен акціонер окремо.
Депутат додав, що також законом уводиться особливий порядок відчуження акцій. Він підкреслив, що збори акціонерних товариств проводяться лише в місці, де знаходиться це товариство.
За словами Ю.Воропаєва, також уводяться норми захисту міноритарних акціонерів і спрощується процедура керування корпоративними правами. Крім того, законом передбачено, що загальні збори акціонерних товариств мають кворум за умови реєстрації для участі в них акціонерів, які сукупно є власниками більше 50% голосуючих акцій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас