Басс: КМДА починає спільні рейди з ДАІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Басс: КМДА починає спільні рейди з ДАІ

501
Від заборони в'їзду в місто дальнобійників ми одержали тільки позитив, тому що від 15 до 20% у години пік знижується навантаження на міські дороги, особливо, що стосується центру міста. Про це заявив перший заступник голови КМДА Денис Басс.
"Вантажівки найбільше створюють проблеми на дорогах через те, що вони не знають міста, часто з їхньої вини створюються кілометрові пробки. А головне - найчастіше вантаж фур ніякого відношення до міста Києва не має, тому що більша частина з вантажівок, близько 80%, їде транзитом", - відзначив Д.Басс.
За словами чиновника, по такому напрямку йде і столиця РФ Москва, там зараз міська влада обмежує в'їзд у центральну частину міста для всіх вантажівок.
"Там усе буде розвозитися мікроавтобусами. Схожі плани і стратегії в нас. Я думаю, що в наступному році ми почнемо будівництво в'їзних терміналів у місто, і жодна вантажівка не зможе проїхати", - відзначив він.
Денис Басс повідомив, що в КМДА постійно моніторять ситуацію з виконанням заборони в'їзду вантажівок у певний час, і на наступному тижні представники Київміськадміністрації почнуть спільний рейд із ДАІ, "тому що іноді вантажівки пропускають, порушуючи розпорядження КМДА, тому будемо із цим явищем боротися".
"Є величезна кількість стоянок, вартість перебування на яких дорівнює від 5 до 10 грн. на годину. Але проблема в тому, що водії вантажівок заощаджують та їдуть у місто. Ми із цим будемо боротися, будемо машини завертати на стоянки. В області в багатьох напрямках є якісні обладнані паркування. На нашому сайті є посилання, зайшовши за яким можна одержати місця (зарезервувати місце для вантажівки на спеціальній стоянці. - ред.). Ми розіслали 100 тис. буклетів в Асоціацію міжнародних перевізників, на митницю, щоб водії завжди могли одержувати необхідну інформацію", - підкреслив співрозмовник ІМК.
Нагадаємо, з 1 червня цього року, відповідно до розпорядження Київського міського голови Леоніда Черновецького, введене обмеження на в'їзд у столицю великовантажного транспорту.
Відтепер у години пік вантажівки взагалі не будуть в'їжджати в місто. З 10 до 17 години в'їзд дозволений лише великовантажам з позначкою "TIR".
Прес-служба КМДА відзначає, що за київським телефоном 0-51 громадяни можуть одержати більш повну інформацію про обмеження руху вантажного автотранспорту в м. Києві.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас