Єлизавета ІІ через кризу зменшує видатки на свій гардероб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єлизавета ІІ через кризу зменшує видатки на свій гардероб

Казна та Політика
224
Як заявили в Букінгемському палаці, королева, відома своїм бездоганним смаком до одягу, не стала шити нове розкішне плаття для державного банкету в столиці Словенії Любляні. Замість цього придворні кравці створили для неї скромне вечірнє вбрання із тканини, подарованої їй 20 років тому.
Парча сріблистого, золотавого і сірого кольорів, подарована королеві під час її давньої поїздки в країни Близького Сходу, до даного моменту акуратно зберігалася загорненою в безкислотний папір.
Єлизавета, що прибула в Словенію на чотири дні, з'явиться в новому парчевому вбранні в палаці Брдо маршала Тіто під містом Крань.
Як говорять у резиденції Єлизавети, королева ніколи не відрізнялася марнотратністю, віддаючи перевагу за можливості використанню речі по максимуму, щоб уникнути нових замовлень.
Відомо, що в одну з нерушимих звичок королеви входить виключати за собою світло, а її чоловік, герцог Едінбурзький, якось поскаржився, що носить штани, що зшиті із тканини, купленої ним 51 рік тому.
Ощадливість британської королеви посилив ще й той факт, що в результаті світової фінансової кризи вона втратила більше третини свого інвестиційного капіталу, тобто 37 мільйонів фунтів стерлінгів. Саме така сума становить третю частину вкладених нею грошей в акції банків, компаній та інші цінні папери.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас