За скільки обійдеться виборча кампанія для одної партії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За скільки обійдеться виборча кампанія для одної партії

363
"Бюджет (мінімальний) буде становити 25-30 млн.", - сказав директор "Політтеха" Тарас Березовець.
Такими бюджетами, за його словами, повинні володіти партії і блоки, що бажають набрати мінімальну кількість голосів 800 тис. виборців для подолання 3%-го бар'єра.
У той же час такі великі партії і блоки як Блок Юлії Тимошенко та Партія регіонів, за словами Березовця, зможуть акумулювати на вибори до 100 млн. доларів.
Аналітик Ярослав Макітра відзначив, що в такий спосіб середні бюджети будуть становити 50-60 млн. доларів, однак Березовець додав, що ця виборча кампанія не буде дуже дорогою.
Він пояснив це світовою фінансовою кризою і створенням партіями та блоками фінансових резервів для виборів Президента в 2010 році.
За словами аналітика Павла Булгака, бюджети виборчих фондів будуть витрачені в першу чергу на телевізійну рекламу, на підкуп виборців, організацію мітингів та агітаційну діяльність.
Опитування експертів свідчить, що найбільшим фінансовим ресурсом для проведення кампанії володіють БЮТ, ПР, можливий блок Віктора Ющенка і Блок Леоніда Черновецького, а найбільшим адміністративним ресурсом - блок Ющенка.
Також експерти припускають, що вартість місць у прохідній частині списків кандидатів у депутати Ради буде варіюватися від 0,5 млн. доларів у можливому блоці Анатолія Гриценка до 10 млн. доларів у списках БЮТ, ПР, блоків Ющенка, Литвина.
При цьому експерти впевнені, що вибори Ради будуть перенесені і відбудуться в січні-лютому.
В опитуванні, що проводилося PR-групою "Політтех" 17-21 жовтня, взяли участь 12 політологів.
Як повідомлялося, Президент Віктор Ющенко має намір визначити дату проведення позачергових виборів Верховної Ради після виділення парламентом необхідного фінансування на їх проведення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас