Інвестори позбуваються від акцій американських автомобілебудівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори позбуваються від акцій американських автомобілебудівників

877
Продаж мільярдером Кірком Керкоряном і Cerberus Capital Management LP своїх часток в Ford Motor Co. і Chrysler LLC може залишити американську автопромисловість без нового фінансування так само, як це трапилося 26 років тому, повідомляє агентство Bloomberg.
Учора корпорація Tracinda, що управляє капіталом Керкоряна заявила, що може продати свою частку в Ford, а Cerberus інвестора Стівена Файнберга прагне об'єднати Chrysler з корпорацією General Motors або іншим автомобілебудівником.
Різкий спад в американському автопромі почався після того, як галон (3,785 літри) бензину досяг на заправках ціни $4, а фінансові установи та автодилери перестали видавати кредити покупцям машин.
Зміна планів Керкоряном і спроби Файнберга скоротити інвестиції може прискорити консолідацію серед автомобілебудівників, що означає більш важкий доступ до інвестицій для GM, Ford та Chrysler.
"Традиційні інвестори разом з Cerberus, що не є повністю традиційним, біжать із автомобільної промисловості", - говорить партнер Carl Marks Advisory Group LLC Уоррен Федер.
З ним згодний і голова консалтингової компанії Grant Thornton Кімберлі Родрігес, що впевнений, що при пошуку ліквідності "дещо може трапиться з Chrysler" і навряд чи цей виробник у майбутньому зможе залишитися незалежною компанією.
Банки, включаючи JPMorgan Chase & Co. і Citigroup Inc., що є власниками частини боргів, що утворилися після покупки Chrysler інвестфондом Cerberus у німецької DaimlerChrysler AG у серпні 2007 року, також можуть підтримати злиття Chrysler та GM. Це потрібно для стабілізації компанії, а також для збільшення цінності її боргів, запевняє Родрігес.
Лідер американського автопрому GM показує найгірші показники серед компаній індексу Dow Jones Industrial Average. За останній рік папери виробника знецінилися на 83% до $6,54 за акцію. Останній прибуток компанія зафіксувала в 2004 році і з тих пір загальні втрати GM перевищили $69,8 млрд.
Акції Ford, які втратили 74% своєї ринкової вартості торік, продовжують падіння і зараз за акцію компанії дають $2,17. З 2005 року, за підрахунками фахівців, автовиробник зазнав збитків у розмірі $23,9 млрд.
Chrysler, чиї акції впали в ціні на 25%, ставить перед собою ціль продати активи на більш ніж $1 млрд. уже цього року, включаючи марку спортивних автомобілів Dodge Viper. Угоді може перешкодити нестабільність на фондовому ринку та обмежений доступ до фінансів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас