Голова МВФ знову у центрі скандалу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова МВФ знову у центрі скандалу

1107
Відносно директора-розпорядника МВФ Домініка Стросс-Кана знову виникли підозри, але цього разу не в адюльтері, а у фаворитизмі.
Нагадаємо, його недавній швидкоплинний роман з однією з підлеглих, колишньою співробітницею африканського відділу Фонду угоркою Пірошкою Надь став предметом службового розслідування. У минулий вівторок співробітники МВФ підтвердили журналістам, що в поле зору слідства потрапило і весняне стажування в цій організації якоїсь Емілі Біе.
Ця 26-річна француженка працювала в штабі передвиборної кампанії Стросс-Кана, коли той в 2006 році домагався висування кандидатом у президенти Франції від соціалістичної партії. На престижне двомісячне стажування в дослідницький департамент МВФ її запросили за рекомендацією, що надійшла з канцелярії директора-розпорядника.
Офіційні представники МВФ запевняють, що це запрошення вже піддавалося перевірці. Було визнано, що воно відповідає стандартам кадрової роботи. Але, з іншого боку, ті ж особи визнають, що незалежному слідчому, запрошеному для розгляду в історії з Пірошкою Надь, було відомо і про епізод з Емілі Біе і що цей епізод теж підлягає обговоренню з Домініком Стросс-Каном.
Скандал навколо директора-розпорядника МВФ відбувся у вкрай незручний момент: саме в розпал світової фінансової кризи. У минулий вівторок представникам МВФ довелося вкотре запевняти журналістів, що співробітники організації старанно працюють, а не займаються плітками і пересудами.
Примітно, що в цей же день із різкою критикою на адресу директора-розпорядника МВФ та у його особі на весь "європейський істеблішмент" обрушився друкований орган ділових кіл США - газета The Wall Street Journal. Вона побачила відносно Домініка Стросс-Кана і колишнього президента Світового банку американця Пола Вулфовіца прояв подвійного стандарту. Нагадаємо, що Пол Вулфовіц близько року тому через схожий скандал змушений був піти у відставку, хоча, на думку газети, скомпрометований був і не так сильно. Його було викрито в службовому заступництві жінці, інтимних відносин з якою він свідомо не приховував.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас