Генсек ОПЕК планує зустрітись з президентом РФ для обговорення ситуації на світовому нафтовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генсек ОПЕК планує зустрітись з президентом РФ для обговорення ситуації на світовому нафтовому ринку

Енергетика
220
Генеральний секретар Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) Абдалла Салем Ель-Бадрі планує в середу зустрітися із президентом РФ для обговорення ситуації на світовому нафтовому ринку.
"Я зустрічаюся сьогодні вдень із президентом. Я не будуть просити Росію про зниження видобутку. Попрошу обмінятися даними про ситуацію на ринку і фінансову кризу", - сказав голова ОПЕК журналістам у рамках Міжнародного енергетичного тижня в середу в Москві.
В інтерв'ю телеканалу Russia Today А.Ель-Бадрі відзначив, що головною причиною ситуації на ринку нафти є обвал на американському іпотечному ринку і переведення спекулятивного капіталу з іпотеки в нафту.
"Після обвалу ринку неелітного житла вони стали використовувати нафту як грошові активи. У результаті зростання цін вийшло з-під контролю. З початку 2008 року ми говорили, що ми спостерігаємо спекулятивну активність, дуже масштабну та інтенсивну, однак ніхто нас не слухав - і от що вийшло. Наскільки ми можемо судити, з ресурсами і попитом нічого поганого не відбулося, а крива ринку збуту залишалася гладкою приблизно 53,5 дні. Це нормально, так що з ринком усе в порядку", - сказав генсек ОПЕК.
Таку ж думку висловив і віце-прем'єр РФ Ігор Сєчін на Міжнародному енергетичному тижні в Москві в середу.
Зокрема, він відзначив, що "нафта останнім часом стала не товаром, а фінансовим інструментом". Для цього необхідно сприяти максимальному розкриттю інформації про компанії.
На його думку, для мінімізації наслідків кризи необхідно позбутися від дисбалансу між обсягом фінансових інструментів, що випускаються, і прибутковістю інвестиційних проектів.
"Останні події на світовому фінансовому ринку висунули на перший план питання енергетичної безпеки", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас