Прем'єр-міністру Зімбабве майже півроку не видають паспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр-міністру Зімбабве майже півроку не видають паспорт

Казна та Політика
247
Зімбабвійський Рух за демократичні зміни відмовився від переговорів із пропрезидентським блоком Zanu-PF. Приводом для цього стала відмова у видачі паспорта голові MDC Моргану Тсвангіраї, що займає посаду Прем'єр-міністра країни.
Зімбабвійські демократи стверджують, що Тсвангіраї не видають паспорт уже п'ять місяців. Для ділової поїздки у Свазіленд Прем'єр-міністрові Зімбабве довелося скористатися тимчасовими документами.
У свою чергу, прихильники Президента Роберта Мугабе називають дії своїх політичних опонентів звичайним вивертом. Активісти MDC же вважають ситуацію з паспортом образливою. На їхню думку, це - ознака того, що керівництво країни не готове вести діалог з опозицією, повідомляє Lenta.ru.
Нагадаємо, партія DMC одержала більшість у парламенті Зімбабве на виборах навесні 2008 року. Результати президентських виборів, що відбулися в один день із парламентськими, були оголошені тільки через кілька тижнів після голосування. Тсвангіраї одержав більше голосів, ніж Президент Мугабе, однак не зміг виграти в першому турі. Другий тур виборів, результати яких не визнав жоден із західних спостерігачів, виграв Мугабе.
Для того, щоб утихомирити невдоволення закордонних країн, Мугабе запропонував політичним опонентам угоду, і поділився владою із Тсвангіраї, якого призначили Прем'єр-міністром країни. Переговори про розподіл влади тривають уже протягом півтора місяця і не привели до якихось позитивних результатів. У Зімбабве зберігається рекордна інфляція та безробіття.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас