Банкіри запевняють, що в банківській системі все не так вже й погано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри запевняють, що в банківській системі все не так вже й погано

2656
Ситуація на фінансових ринках не може ставати предметом політичних торгів і маніпуляцій.
Про це, коментуючи заяви Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко і Президента Віктора Ющенка заявив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко.
Банкір назвав достатніми заходи Національного банку України, до яких може додатися низка погоджених напередодні із главою уряду законопроектів.
При цьому суперечка перших осіб щодо того, чи загрожує світова фінансова криза Україні, чи вже вразила її економіку, на думку Сугоняко, на даний момент неактуальна для українських банкірів.
Фінансова криза є в головах наших політиків, є предметом політичних торгів і маніпуляцій. Сьогодні можна говорити лише про кризу ліквідності в початковій стадії, оскільки ліквідність банківської системи ще достатня, - сказав президент АУБ в інтерв'ю Deutsche Welle.
Він також упевнений, що Україна не мала б і кризи ліквідності, якби шостий за потужністю в державі Промінвестбанк не був підданий атаці і не втратив значну частину депозитів.
За словами банкіра, на вчорашній нараді в Прем'єр-міністра мова йшла про надання уряду законного права викуповувати акції банків і проводити їхню націоналізацію, якщо в цьому буде необхідність.
Сугоняко підкреслив, що сьогодні до таких надзвичайних заходів ще далеко, оскільки коли уряди Європи і Росії виділяють мільярди на підтримку національних банківських систем, в Україні банки працюють абсолютно нормально, не одержавши від держави ні копійки.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас