Yahoo оголосила про масові скорочення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Yahoo оголосила про масові скорочення

Казна та Політика
1035
Компанія Yahoo оголосила у вівторок про скорочення 10% свого персоналу, щоб оптимізувати витрати і доходи в умовах економічної депресії, що насувається.
У січні розрахункові листи одержать 1,5 тисячі співробітників інтернет-гіганта. "Протягом усього року ми були дисциплінованими у відношення балансу між інвестиціями та вартістю менеджемента і зараз запускаємо ініціативу скорочення витрат і підвищення продуктивності", - пояснив цей крок голова компанії Джеррі Янг.
Його звернення розмішено на офіційному сайті Yahoo. Янг вважає, що цей захід дозволить компанії бути більш маневреною і гнучкою, що підвищить її конкурентоздатність на ринку. Про масове скорочення було оголошено на селекторній нараді з інвесторами одночасно з оголошенням підсумків третього кварталу.
Вони в точності збіглися із прогнозами аналітиків - виторг склав $1,79 млрд або на 1% більше від результату третього кварталу 2007 року, однак чистий прибуток упав на 51% до $54 млн або 4 центів на акцію. Аналітики відзначили, що квартальний звіт не приніс ніяких неприємних сюрпризів.
Основний конкурент - компанія Google - на цьому ж тижні здивувала ринок зростанням прибутку на 26% за підсумками третього кварталу. Янг на нараді з інвесторами запевнив, що компанія шукає й інші шляхи для підвищення конкурентноздатності, крім масових скорочень, включаючи перенесення офісу і здешевлення витрат на його утримання, повідомив телеканал CNN.
Ринок побоюється скорочення інтернет-реклами, тому що головними рекламодавцями Yahoo були банки та автомобільні компанії, які опинилися на береговій лінії фінансового цунамі. Нинішній рік став досить турбулентним для Yahoo, починаючи від невдалої угоди з Microsoft, що ледь не завершилася зміною менеджменту, до поставлених регуляторами під сумнів домовленостей з Google.
У жовтні стало відомо, що інтернет-портал Google відкладає укладання договору із приводу розміщення своєї реклами на сторінках, що належать його конкурентові, щоб надати антитрастинговим органам США більше часу для ретельного розгляду цієї угоди. Компанія Yahoo Inc. була заснована аспірантами Стенфордського університету Девідом Філо та Джеррі Янгом у січні 1994 року.
Yahoo володіє другою за популярністю у світі пошуковою системою і надає низку сервісів, об'єднаних інтернет-порталом Yahoo! Directory. Багато в чому завдяки бурхливому розвитку інтернету обсяг її продажів виріс п'ятикратно з 1996 по 2000 рік.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас