Moody's погіршило рейтинг "Нафтогаз України" до "негативного" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's погіршило рейтинг "Нафтогаз України" до "негативного"

429
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service погіршило прогноз корпоративного рейтингу Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" в іноземній валюті "B1" і рейтинг єврооблігацій компанії на $500 млн до "негативного" з "що розвивається".
"Рейтингова акція слідувала за недавньою зміною прогнозу ключових суверенних рейтингів України до "стабільного" з "позитивного", - говориться в повідомленні агентства у вівторок.
Рейтинг дефолту емітента підтверджений на рівні "B1", відзначається в документі.
Moody's у прес-релізі вказує на свою стурбованість кредитоспроможністю НАК "Нафтогаз України" у середньостроковій перспективі і підкреслює ключову роль урядової підтримки для операцій компанії.
Рейтингове агентство нагадує, що "Нафтогаз України" порушив зобов'язання про розкриття звітності за 2007 рік, узяте ним при випуску єврооблігацій з погашенням в 2009 році, що може викликати кросс-дефолт на суму $2,4 млрд.
Moody's також оцінює потребу компанії в додатковій ліквідності в $2 млрд, відзначаючи низьку ймовірність одержання відповідних кредитів у нинішніх ринкових умовах.
Крім того, агентство вказує на загальну невизначеність довгострокових перспектив "Нафтогаз України" через тривалу політичну нестабільність в Україні, статус газових переговорів з "Газпромом" і відсутність прогнозу операційних і фінансових показників НАК після 2008 року.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" один з учасників фінансового ринку, прибутковість єврооблігацій "Нафтогаз України" на початку цього тижня досягла рекордно високих 76% річних, відображаючи слабку віру інвесторів у майбутнє компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас