Куніцин: Севастополю спишуть заборгованість по газу за поточний рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куніцин: Севастополю спишуть заборгованість по газу за поточний рік

Енергетика
202
Севастополю спишуть заборгованість по газу за поточний рік. Як повідомили у відділі зі справ преси та інформації Севастопольської міської державної адміністрації, про це на апаратній нараді заявив голова Севастопольської міськдержадміністрації Сергій Куніцин.
За його словами, Севастополь став одним з небагатьох регіонів України, що підпадають під дію постанови Кабінету міністрів України від 8 жовтня 2008 року № 902 "Про внесення змін у Порядок перерахування в 2008 р. субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості по різниці в тарифах на теплову енергію, послуги водопостачання й водовідведення, які провадилися, транспортувалися й поставлялися населенню, що виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії, послуг водопостачання й водоотведения тарифам, затвердженим органами державної влади або органами місцевого самоврядування".
Відповідно до цієї постанови, регіонам, що не мають заборгованості за газ станом на 1 січня 2008 року, будуть списані борги за спожитий газ та електроенергію, що утворилися в період з 1 січня до 1 липня 2008 року. "Уряд прийняв рішення, щоб тим регіонам, які не мають заборгованості на 1 січня, списати заборгованість за поточний рік по газу. Таких регіонів небагато, але Севастополь серед них. Якщо нам заборгованість спишуть, виходить, у нас буде фінансовий резерв, що дозволить, як мінімум, до нового року забезпечити стабільну роботу комунального господарства міста", - відзначив С.Куніцин.
Він також повідомив, що у зв'язку з підготовкою необхідних документів для проведення процедури списання заборгованості дата початку подачі гарячої води жителям міста перенесена з 20 на 25 жовтня (Гаряче водопостачання в Севстополі було припинено цього року із закінченням опалювального сезону 2007-2008 років - ред.). "Ми призупинили виплату боргів. Як тільки нам спишуть борги, а це відбудеться протягом 2-3 днів, ми зможемо працювати далі. Завдання стоїть в найближчі дні одержати ліміти газу для подачі тепла та гарячого водопостачання севастопольців", - сказав голова адміністрації.
За даними Севастопольської міської державної адміністрації, на сьогодні заборгованість комунальних підприємств міста перед ДК "Газ України" за спожитий газ становить 24 млн. 330 тис. грн., з яких 24 млн. 238 тис. грн., відповідно до постанови, підлягають списанню.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас