Мінфін Німеччини заявляє, що Швейцарію треба внести в "чорний список" офшорних зон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Німеччини заявляє, що Швейцарію треба внести в "чорний список" офшорних зон

413
Швейцарія заслуговує на те, щоб Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) внесла її до "чорного списку" "податкових притулків", тому що Женева недостатньо співробітничає з організацією в області податкового обкладання, сказав міністр фінансів Німеччини Пеєр Штайнбрюк.
У вівторок з ініціативи Франції та Німеччини в штаб-квартирі ОЕСР у Парижі проходить зустріч, присвячена боротьбі із шахрайством і міжнародними способами ухиляння від сплати податків. У ній беруть участь приблизно половина з трьох десятків країн, що входять до ОЕСР.
"Швейцарія повинна бути в "чорному", а не в "зеленому" списку", - сказав П.Штайнбрюк, зазначивши, що "не ставить під питання суверенітет Швейцарії або Ліхтенштейну". "Навпаки, це деякі країни, пропонуючи свої особливі умови, піддають загрозі суверенітет ФРН", - відзначив П.Штайнбрюк.
У лютому 2008 року між Німеччиною та Ліхтенштейном розгорівся великий скандал через відхилення більше тисячі банківських чиновників і менеджерів від сплати податків на багато сотень тисяч євро. За даними Мінфіну Німеччини, німецьким "податковим відхильникам" довгий час вдавався безкарно перераховувати нелегальні заробітки в Ліхтенштейн.
Міністр бюджету Франції Ерік ВЕРТ, у свою чергу, заявив про те, що ОЕСР перегляне "чорний список" до середини наступного року, відзначивши, що наступна конференція з цього питання відбудеться в травні-червні 2009 року в Берліні. За даними ОЕСР, до "чорного списку" держав, в яких податкові режими не відповідають принципам організації, зараз входять три європейські країни: Андорра, Ліхтенштейн і Монако.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас